Viktig information om Boplats Göteborg

Information från Boplats

Från och med 1 november kommer bostadssökande att kunna göra max 5 intresseanmälningar på publicerade lägenheter. Begränsningen gäller bara de lägenheter som är öppna för intresseanmälningar, vilket innebär att sökande alltid kan ångra och byta ut sina fem intresseanmälningar om det skulle dyka upp någon annan lägenhet som är mer intressant. Så fort tiden för intresseanmälan har gått ut kan de sökande anmäla intresse för nya lägenheter.

Tidigare har det inte funnits någon begränsning alls och det har gjort att det har tagit längre tid att få lägenheterna uthyrda. Många anmäler intresse på lägenheter som de egentligen inte är intresserade av och tackar ofta Nej till erbjudanden om visning eller kontrakt. Detta gör att vi måste kontakta många personer för varje lägenhet innan vi hittar någon som tackar Ja. Det blir de bostadssökande som får betala för det, både genom att det tar längre tid och att Boplats verksamhet blir mer kostsam. 

Redan nu finns det information på boplats.se, under menyvalet Förmedling och underrubriken Leta lägenhet, med söktips och information om begränsningen: https://nya.boplats.se/hyresratt/soka#tips 

Lämna ett svar