Har du besökt Amazon? Klicka gärna dit genom https://amzn.to/3NLAgFE

I Göteborg med omnejd är det viktigt att *alla* från 17 års ålder står som medlemmar på Boplats Göteborg. De allmännyttiga bostadsbolagen som går under Framtiden AB fördelar bostäderna efter kötid, och det finns en bra transparens i dagsläget kring vad för kriterier som gäller, vem som kan söka, och vem som också kan få en bostad.

Att registrera sig är enkelt, det gör du på https://nya.boplats.se/registrera/

Om du har problem att registrera dig så kan du enkelt se filmen på:

https://vimeo.com/boplats/videos

på det språk som passar dig bäst hur du ska fylla i. Du måste betala 200:- om året för att samla kötid. Om du missar att betala så åker du ur efter en kort tag, och den kötid du hade försvinner dessvärre.

Det är viktigt att de kontaktuppgifter du fyller i, att de är korrekta och uppdateras vid ändring. Det är din uppgift att hålla dessa uppgifter uppdaterade.
Om du har skyddade personuppgifter ska du läsa extra noga hur du ska göra:

Skyddad identitet

Om du har skyddade personuppgifter

Den som har skyddade personuppgifter kan skapa ett konto på boplats.se och söka lägenheter precis som alla andra. Personer med skyddade personuppgifter har ingen förtur, utan söker lägenhet på samma villkor som alla andra.

Om du har skyddad folkbokföring kan du ange “Skatteverket Box 2820, 403 20 Göteborg” i adressfälten på Mina Sidor / Kontaktuppgifter. Du behöver alltså inte uppge vilken adress du för närvarande bor på ifall du har skyddade personuppgifter.

Boplats behandlar alla medlemsuppgifter som känslig personuppgift och lämnar inte ut några uppgifter om vem som är registrerad som bostadssökande på Boplats. Om du har skyddade personuppgifter kan du även mejla kundtjänst och bifoga ett intyg från Skatteverket så markerar de i medlemsdatabasen att du har skyddade personuppgifter och behandlar ditt medlemskonto med utökad sekretess.

Sök rum!
En relativ nyhet är att det nu är möjligt för privatpersoner att lägga ut för uthyrning av rum/2:a hand/Villa. Det handlar om personer som ser att de har utrymme att kunna hyra ut en del av sin befintliga bostad och ha någon inneboende. Ibland med egen ingång, men ibland också i samma lägenhet, och dela på utrymmet, bortsett från ett privat rum som man har. Det finns många som vill hyra ut, så det är ett bra alternativ till dig som behöver en stabil situation under tiden du söker annat mer varaktigt

Du kan se samtliga filmer som finns på svenska om hur Boplats fungerar  här under: OBS, dessa är Boplats egna, vi har inget med dessa att göra, men de är länkade från deras vimeo konto hit. Ibland så tar boplats bort dessa, så säg gärna till om länk slutar fungera.

Samtliga språk och filer kan hittas på: https://vimeo.com/boplats/videos